Hoppa till innehåll

The Host – en (episk) fnissfest

27 mars, 2013

The HostJa, vi är medvetna om att The Host är menad att vara ett storslaget drama med kluven kärlek (och kluvna personligheter) där inneboende godhet segrar trots allt (obs! ej spoiler, har du läst baksidestexten har du listat ut detta).

Och det är sant att filmen är episk. Men kanske mest på så sätt att den tar sig på ett så stort allvar att man själv som biobesökare inte kan göra det. Men den är väl värd att se om du tycker om kategorin tween porn. Och triangeldraman. Och ondskefulla aliens utan någon egentlig motivation. (Och snygga skor). Tycker du om Pasolinis Medea i originalproduktion (och inte som ett prettoprojekt när du var 17 år och svartklädd med basker) då ska du nog inte gå och se den här. Men då läser du nog inte den här bloggen heller.

Det enda vi saknade från den älskade tidigare Meyer-produktionen var de skjortlösa pojkarna. Men vi fick istället dramatiska kyssar i regn trots strålande solsken, så vi kanske får nöja oss för den här gången.

Sofia och Malin

10 kommentarer leave one →
 1. 27 mars, 2013 5:55 e m

  Har den haft premiär nu alltså? Mm, jag är ju inte så mycket för film alls så kanske kan hoppa denna då :P

  • 28 mars, 2013 1:48 e m

   Det beror så klart på vad du är sugen på, men om du inte är så mycket för film skulle jag kanske inte rekommendera att du börjar med filmen som Metro så fint beskrev som ”Meningslöst usel” :D

   /Malin

 2. 27 mars, 2013 6:51 e m

  Det jag kan känna att jag saknade i filmatiseringen var helt klart lite mer djupare ingående på förhållandet mellan Ian och Vandraren. Men filmatiseringen var inte dålig. Har skrivit en allt för lång recension på min blogg om ni vill läsa…

  • 28 mars, 2013 1:52 e m

   Ja, jag tyckte mycket om filmen men framför allt gjorde den mig sugen på att läsa boken, för ganska mycket kändes abrupt i filmen. Men jag tyckte om stilspråket, och det funkade över förväntan med Vandrarens/Melanies inre/yttre monolog/dialog.

   (OBS! Spoiler)

   Men håller med det du skrev om när hon vaknade i nya kroppen, det var också en sådan scen som kändes ganska abrupt. Där hade hon förberett sig på att dö, och sedan vaknar hon i en kropp som passar alla hennes behov perfekt och inget ifrågasätts :)

   /Malin

 3. 27 mars, 2013 8:48 e m

  Nej, men så synd. Hade ni läst boken innan? Jag hade vissa reservationer men tycker ändå att den var spännande.

  • 28 mars, 2013 1:54 e m

   Nej, jag har inte gjort det. Vad jag förstår så hinner den gå djupare in i olika teman (logiskt nog) och då känns det inte som om allt blir kastad på en på samma sätt.

   Jag vill säga att jag verkligen tyckte om filmen, men att det kanske är mer beroende på underhållningsvärdet snarare än kvalitén :D

   /Malin

 4. 9 april, 2013 1:07 e m

  Haha, vilken rolig recension! Den ska jag inte se. Tyckte boken var bra, men det där låter ju fånigt.

  • 11 april, 2013 5:08 e m

   Den var väldigt fånig, men den hade underhållningsvärde. Jag har tyvärr inte läst boken än, men jag vet att de andra jag pratade med var ganska nöjda med filmatiseringen. Känner man för något fluffigt kan det vara värt att gå, men kanske bäst i andra likasinnades sällskap :)

   /Malin

 5. Rebecka permalink
  25 maj, 2013 10:14 f m

  Hej! VIll bara säga att er blogg är min största favoritblogg! Ni ger mig alltid de bästa tipsen och skriver om precis sådant jag är intresserad av! Saknar er här på bloggen kram!

Trackbacks

 1. VÄRLDSBOKDAGEN IGÅR: Tips på fina bokbloggar, läsning och böcker! | Bibblabella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: