Hoppa till innehåll

Tie-ins, produktplacering och kyssar

20 mars, 2012

Amazon har satt i gång sitt första YA-projekt, och de satsar fullt ut. Boken som ska ges ut heter Kiss & Make Up av Katie D. Anderson. Det är Andersons debutroman, och hon fick ett sexsiffrigt belopp för den (det är ett sexsiffrigt belopp i dollar alltså). Med tanke på att filmrättigheterna redan sålts till Warner Bros. vågar jag gissa att intäkterna blir högre.

Berättelsen handlar om sextonåriga Emerson som är besatt av lipgloss (jag dömer inte, jag älskar också lipgloss). En dag upptäcker hon att när hon kysser någon kan hon läsa den personens tankar. Sjukt bra innan prov, men det blir komplicerat när Emerson försöker imponera på killen hon är kär i.

Boken utspelar sig i södra USA, och enligt författaren har den magiska övertoner men med en kärna av familjevärderingar och godhet. Om ni inte redan nu förstått vilken sockersöt berättelse Amazon vill dela med sig av till världen så ger jag er det här citatet:

”With support from her family, including her aunt/guardian who is in the cosmetics business, Emerson discovers that true beauty always wins out.”

Med en webserie på gång (i samma anda som Aim High), och ett utforskande av strategiska samarbeten med olika kosmetikföretag från Warner Bros. sida gissar jag att det här är en bok vi kommer se mer av.

Malin

One Comment leave one →
  1. 20 mars, 2012 9:22 f m

    Ok. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: