Hoppa till innehåll

Mix förlag och novellen

13 februari, 2013

FantasyDen senaste tiden känns det verkligen som om att novellerna har en renässans, både tack vare nya snygga sätt att paketera dem (ja, här tänker jag bland annat på Novellix fina kvartetter) och möjligheterna som surfplattor och läsplattor för med sig. Därför är det extra roligt med de novelltävlingar som har dykt upp i det senaste, för ju mer kärlek novellerna får, desto större chans att vi får se nya spännande förmågor hitta fram till läsare.

Collings förlag har en tävling som pågår fram till 30 april. Även Mix Förlag har utlyst en novelltävling i samarbete med Science Fiction-bokhandeln. Collings förlag har inga genreramar för sina tävlingsbidrag, medan Mix Förlag letar efter nya riktningar inom svensk science fiction. Målet är att hitta:

… berättelser som får läsaren att se saker och företeelser i vårt samhälle på nya sätt. Historier som ger oss nya drömmar att längta till. Som grubblar över vad det innebär att vara människa i den sköna nya värld som väntar.

Det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat, så det ska bli väldigt spännande att se vad som kommer utav tävlingens inskickade bidrag. Deadline för bidrag är 18 mars, och på världsboksdagen (23 april) avslöjas vinnaren.

Och om du är sugen på att skriva så fortsätter jag med tipsandet om novellskrivandets ädla konst, den här gången handlar det om novellens uppbyggnad.

Har ni hunnit hitta några favoritnoveller i år? Själv traktar jag efter Malte Perssons Fantasy, från Novellix.

Malin

Annonser
One Comment leave one →
  1. 13 februari, 2013 8:10 e m

    Hemskt bra tävling, såna böcker går aldrig få nog av, det är ju kärnmeningen med allt läsande enligt mig:) Väntar på mina Novellix-böcker med spänning!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: