Skip to content

Two Lions och Skyscape – Amazons nya imprint för barn- och ungdomsböcker

29 januari, 2013

Two Lions och SkyscapeJag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag egentligen tycker om Amazons intåg i förlagsbranschen. Är det intressant med nya affärsmodeller och idéer, samt bra med ytterligare en aktör för att förmedla litteratur? Eller är deras storlek kombinerat med deras möjligheter att pusha nya titlar i egna kanaler mest skrämmande, och inte alls speciellt bra för mångfalden av utgivna böcker? (För jag tillhör konspirationsteoretikerna när det kommer till Amazons förmåga att stänga ute andra förlag när de anser sig ha rätt.)

Min åsikt är dock inte av högsta vikt för Amazon, och i dagarna kom nyheten om att de har utökat sin barn- och ungdomsutgivning med två nya imprints, Two Lions och Skyscape. De har sedan tidigare köpt upp nedlagda förlags backlist, så det finns en del att ta av för nyutgivning. Dock blir det nya titlar till våren och på ungdomssidan är det bland annat detta vi kan se fram mot:

Titles under the Skyscape umbrella include ”You Know What You Have to Do” by Bonnie Shimko, about a 15-year-old girl who hears voices in her head telling her to kill people; and ”Reason to Breathe”, the first book in the Breathing Series trilogy by Rebecca Donovan, an initially self-published title that had already earned a dedicated readership.

Det ska bli intressant att se hur Amazon kommer att arbeta med självpublicerade författare, de har trots allt en väldigt kort väg för att hitta dem. Lika intressant ska det bli att se vad som kommer hända med den fysiska försäljningen av böckerna, då det finns ett stort antal inte jätteglada bokhandlare som inte kommer att köpa in Amazons titlar.

Vad tror ni? Hur blir Amazons framtid som förlag?

Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: