Skip to content

Litteratur mellan raderna?

10 januari, 2013

Gul utanpåMellan raderna är inte bara beskrivningen av podcasten som avhandlar bokbranschen på ett kärleksfullt och respektlöst sätt (och vill ni lyssna på den kan ni titta in på ”Horunge – mellan raderna”) utan också en ny sida med fokus på ungdoms- och YA-litteratur som Rabén & Sjögren står bakom.

Ambitionen är ett det ska bli en sida där stort och smått angående YA kan diskuteras, och en plats där läsare får möta författare och ställa frågor och lufta funderingar. Olika aktuella författare kommer med jämna mellanrum att ta över sidan och uppdatera den med egna inlägg. Jag vet inte hur väl den första ambitionen kommer att uppfyllas, för vad vinner Rabén & Sjögren på att läsarna sitter och pratar om andra förlags böcker på deras sida? Däremot tycker jag om initiativet att fånga upp aktuella författare så att man får följa dem och deras vardag i bild och text. Just nu är det Patrik Lundberg, författare till Gul utanpå, som skriver och det är kimchi, Muminkoppar och museitips för fulla muggar. (Bäst är nog de färgkoordinerade M&Msen, en författare efter mitt eget lätt neurotiska hjärta.)

Min förhoppning är att sidan kommer bjuda på samma action som #yalitchat gör när den är som bäst, för då ser jag fram mot diskussionerna, speciellt om språk, genredefinitioner och älskade favoriter.

Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: