Skip to content

CONST Literary (P)review #2

5 december, 2012

I höstas gavs första numret av den fina, och högst ambitiösa, litteraturtidskriften CONST Literary (P)review ut och nu står det klart att ytterligare ett nummer kommer att publiceras! I en pressrelease som går att läsa på deras hemsida meddelas det att CLP #1 har fått litteraturstöd (hurra!) och att nästa nummer utkommer i maj 2013. Har du ett tidigare opublicerat skönlitterärt material – novell, dramatik, poesi eller work in progress – på max 20 000 tecken är det bara att skicka in via den här sidan. Alla bidrag läses anonymt.

För den som inte riktigt har koll på CONST Literary (P)review är det alltså en litterär tidskrift, vars avsikt är att ta tempen på det skönlitterära klimatet i Sverige. Kvalitet är således dess motto, och alla texter publiceras på både svenska och engelska för att på så vis ha möjlighet att även nå en utländsk publik. Första numret av CLP mottog många vackra lovord, bland annat av Annina Rabe i SvD  och av Jonas Thente i DN. Mycket av det mediala intresset kring CLP har legat på Lidija Praizović och hennes självbiografiska text om tiden på Biskops-Arnös författarskola. Lidija hänger ut sina kurskamrater, och andra inblandade, vid namn och är inte nådig i sin bedömning. Mer om det kan bland annat läsas i artiklar som publicerats här och här. Eller så läser ni bara det faktiska bidraget i fysisk form.

Men missa för all del inte de andra bidragen i CLP, med Tove Folkesson,Viktor Johansson och Karolina Stenström i spetsen. Sistnämnda är ett poetiskt vackert och tänkvärt stycke (och jag älskar den engelska titeln: ”The lilies of the valley are burning”). Det ska bli oerhört spännande att se vilka inför framtiden lovande litterära stjärnor manusgruppen lyckas samla ihop till nästa nummer! Skicka in du med. Deadline för inlämning är 10 januari 2013.

Sofia

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: