Skip to content

The Merry Sisters of Fate

25 oktober, 2012

This is Merry Sisters of FateFiction that Runs with Scissors.

The Merry Sisters of Fate är en sida helt tillägnad ”the dark, the weird, and the disturbingly beautiful”. Om du är sugen på att läsa sådana noveller har du hittat till helt rätt plats.

Det är YA författarna Maggie Stiefvater (The Scorpio Races), Tessa Gratton (Blood magic) och Brenna Yovanoff (Smoulder och The Replacement) som står bakom sidan, och de har använt den som ett experiment för att testa olika stilar och nya infallsvinklar i sitt skrivande. Från maj 2008 till april 2012 har de samlat ungefär 250 korta berättelser på hemsidan. Målet har varit att bara få ut dem, inte sitta och peta i texten för länge. Det var också i en av de novellerna Stiefvater hittade inspirationen till The Scorpio Races.

I tillägg till sidan, där alla berättelserna fortfarande ligger kvar, så har de gett ut en bok där vissa utvalda noveller finns med. Men framför allt handlar boken inte om de udda berättelserna, utan om hur de har växt som författare genom sitt samarbete och sin blogg. Som läsare får du inte bara en novellsamling, utan en massa anteckningar i marginalerna, kommentarer från de andra författarna och en hel del udda sammanställningar över vem som skriver vad och hur.

Hittills har jag bara läst Stiefvater, men nu vill jag definitivt få med mig något av Gratton och Yovanoff också! Och även om The Horn Book tyckte bättre om novellerna än metatexten så är jag antagligen tillräckligt skadad av mitt mangaläsande för att tycka att alla kommentarerna bara gör läsningen ännu bättre (och fnissigare).

Malin

Annonser
One Comment leave one →
  1. 25 oktober, 2012 4:19 e m

    Åh, det låter spännande – jag blir verkligen sugen på att läsa den, i synnerhet då det finns kommentarer kring texterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: