Skip to content

My Life Next Door

24 oktober, 2012

My Life Next Door
Huntley Fitzpatrick
Dial Books
2012

Samantha, huvudkaraktären i Huntley Fitzpatricks debutroman, är en snäll och duktig flicka. Född i en välbärgad familj med en mamma som sysslar med politik, en syster som försvinner iväg till college och en pappa som lämnade dem för länge, länge sedan. Under den sommaren vi får följa Samantha står hon således inte högst upp på sin familjs prioriteringslista, och än mindre när mamman inleder en både kärleksmässig och professionell relation med den tio år yngre Clay.

Så vad göra? Jo, hon börjar umgås med grannfamiljen, The Garretts. Familjen som hennes mamma alltid rynkat på näsan åt och sett ned på. The Garretts är högljudda och fulla av liv – och jättemånga. Två föräldrar, åtta ungar. En av dem är Jase, hunken som en kväll klättrar upp till Samanthas fönster och förändrar hela hennes sommar. Det låter förstås cheesy och på vissa nivåer är det precis vad det är. Deras relation är fin, de provar på saker Samantha aldrig varit med om tidigare (bye bye oskuld) och det är harmlöst och gulligt nästan hela tiden.

Men här finns också de härliga bikaraktärerna; Jases lillebror George som är lillgammal och ser katastrofer i varje hörn, bebisen Patsy vars första ord är ”poop” och ”boob” och så Tim. Tim som är Samanthas bästis storebror och en total screw-up, som röker, dricker och gör andra typiskt dåliga val. Men som också ställer upp till hundratio procent när det stormar och blåser.

Peripetin, Den Stora Incidenten, sker ganska sent men är inte mindre intressant/spännande/obehaglig för det (jag hade inte klagat om den inträffat femtio sidor tidigare dock). Och för att vara en gullig förutsägbar hängmattebok  är den på flera punkter oförutsägbar och det gillar jag. Samantha och Jase är måhända inga Abby och Travis eller Jonah och Taylor, men deras historia lämpar sig utmärkt för den där regniga höstkvällen när du längtar tillbaka till sommaren (och inte riktigt orkar tänka på att det är cirka sju månader kvar tills vi kan förvänta oss någon slags acceptabel utomhustemperatur igen).

Sofia

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. 24 oktober, 2012 9:59 f m

    Men Sofia då, jag har inte tid för ännu ett lockande boktips :-) Har massor med andra böcker jag borde läsa. Just nu behöver jag dock lite lättsam läsning som muntrar upp om så bara för stunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: