Skip to content

iTunes U + young adult = sant

28 augusti, 2012

När man har snöat in på en speciell typ av böcker vill man gärna veta mer om dem, eller hur? Och när det kommer till young adult finns det mycket att utforska och fördjupa sig i (jodå, nu har jag suktat efter Young Adult Literature in the 21st century i snart ett år, men har fortfarande in kunnat rättfärdiga kostnaden på 729 kronor).

Men då är det tur att det finns fina gratisalternativ! I går fick jag ett tips om australiensiska La Trobe University som har lagt upp en kurs som heter Fiction for Young Adults på iTunes U. Man kan lyssna på nio föreläsningar i ämnet och de är perfekta för pendling (jag testade nu på morgonen, man känner sig intelligent och slipper lyssna på sitt resesällskap).

Föreläsningarna hinner avhandla definitionen av young adult, identitetskapande, krig i YA och mycket mer. Första avsnittet startar med en klassiker, Pride and Prejudice. Tänk på att de inte är inspelade specifikt för iTunes, så det förekommer lite allmän universitetsinfo och bildspel (jodå, föreläsaren avslöjar att det kommer en bild på Colin Firth i den där blöta skjortan) som vi lyssnare inte kan ta del av.

Missa inte heller föreläsningarna om genrer i barnlitteraturen, där vandrar de mellan Harry Potter, grafiska romaner och traditionella sagor.

Malin

Annonser
One Comment leave one →
  1. 28 augusti, 2012 10:54 e m

    Det måste jag spana in. Tack för tipset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: