Skip to content

Webcomics som måndagsnöje

27 augusti, 2012

För några dagar sedan skrev Publishers Weekly om att JManga skulle starta en helt ny sida där de skulle uppdatera nya mangaserier varje dag. Jag blev (förståeligt nog) jätteglad, och ville dela nyheten med er alla. Sedan insåg jag att trots att det rapporterades i en amerikansk tidning och hemsidan är helt på engelska så skulle all manga vara på japanska. För en del av er därute är det kanske bara ett plus, men min japanska läsförståelse sträcker sig inte längre än att jag känner igen tecknet för Shinjukus tunnelbanestation (den ser ut som en alien som kräks, utmaningen är inte att komma ihåg den men att glömma den).

Så istället kommer här lite tips om bra webbserier du kan hålla ett öga på om du behöver en paus på jobbet/skolan/semestern. Det fina i kråksången är att många webbserier landar precis i crossover-segmentet. Det är college och nya jobb, att hitta sig själv, passa in i nya vänskapskretsar och att hitta någon man vill dela sitt liv med.

Först ut är min stora favorit under många år, Questionable Content.

What is this ”Questionable Content” thing about, anyway?
Questionable Content (or ”QC,” as it is frequently abbreviated) is an online comic strip that is ostensibly about romance, indie rock, little robots, and the problems people have.

Ja, det blir en hel del mer eller mindre obskyra musikreferenser, mycket kärlek, missförstånd och robothumor. Som ett plus får man dessutom skaparen Jeph Jacques historia som en liten metaberättelse i kommentarerna under varje dags uppdatering. Hans teckningsstil har också utvecklat sig något fantastiskt under de år han har hållit på med serien, bara det gör det värt att ta sig igenom arkivets 2261 avsnitt.

För fler dysfunktionella kompisgäng ska man inte missa Girls With Slingshots. Den innehåller bibliotekarier, shotkvällar, en talande kaktus och tillräckligt många invecklade relationer för att man ska vara nöjd i ett halvår.

Sist men inte minst är det den underbara XKCD, som jag misstänker att många redan sett då den brukar delas frekvent på t ex Facebook. Nördig, intelligent och ibland helt ogreppbar. Har du en fysiker i närheten som kan förklara vissa av skämten är det ett stort plus. Glöm inte heller att föra muspekaren över bilderna, det finns alltid extra information dold i bildtexten.

Vill du ha tips på fler tecknade serier på webben kan du kika in hos TopWebComics och se om du hittar något som faller dig i smaken!

Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: