Hoppa till innehåll

Day 9 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving

14 augusti, 2012

Sofia: I min, för tillfället obefintliga [infoga ledsen smiley], bokhylla har jag, förmodligen i likhet med alla er som läser detta, cirka femtioelva böcker jag villvillvill läsa nu på studs. Böcker jag har köpt eller fått för att jag verkligen är sugen på att läsa dem. Så att börja läsa en bok som jag inte tror att jag skulle gilla, känns därför något främmande. Men på ett smått bakvänt vis skulle jag kunna säga Jellicoe Road. Jag köpte den efter att ha läst om den en gång på Bokhora, men när Johanna Lindbäcks hyllningar bara fortsatte och fortsatte, blev jag plötsligt rädd att boken skulle göra mig besviken. Så det tog mig ett tag att verkligen öppna och börja läsa den. Och turligt nog visade den sig vara exakt så bra som Johanna utlovat.

Malin: The Little Friend av Donna Tartt. Jag fick den till min student och den hade stått och stirrat uppfordrande på mig i bokhyllan under en lång tid. Jag hade inte läst Den hemliga historien men jag visste att det var en väldigt älskad bok. Trots det misstänkte jag att läsningen av The Little Friend skulle bli en kamp. Så blev det inte. Jag blev helt uppslukad av boken och stämningen och när jag väl hade läst klart undrade jag när jag skulle ha råd att åka till Mississippi, och hur jag skulle kunna övertala min sambo att det var världens bästa utflyktsmål. Nej, ok, det händer inte speciellt mycket (på 576 sidor) men vilken känsla det var att falla in i världen Tartt beskriver.

Sofia och Malin

One Comment leave one →
  1. Sofia i Bokmilaskogen permalink
    16 augusti, 2012 8:58 e m

    Åh, jag slukade ”Den lille vännen” i våras (den hade även stått i min bokhylla och glott i flera års tid innan dess) och det var faktiskt en av de bästa böcker jag läst. Någonsin. Det behöver inte hända så mycket – hela den fantastiska känslan och barndomsäventyret i Southern-miljö väger upp för allt annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: