Skip to content

Barn och unga i Cannes

11 juni, 2012

Det är inte ont om ungdomsböcker som har blivit film på senaste tiden men ibland dyker det upp filmer som förtjänar att lyftas upp i sin egen rätt. Nu är filmfestivalen i Cannes över för i år men den har haft en del pärlor att bjuda på och naturligtvis luskade vi reda på de som handlar om barn och unga!

En av de mest uppmärksammade filmerna i år är Moonrise Kingdom. Är du ett fan av The Royal Tenenbaums eller Wes Andersons olika filmiska världar är den ett måste. Tycker du om finstämd, egensinnig ungdomskärlek är det bara att köpa en biobiljett pronto (den var verkligen helt fantastisk, jag önskar att den var en bok så att jag kunde få försvinna in i den världen igen).

.

Sedan kommer vi till en av 2012 vackraste filmtrailer, Beasts of the Southern Wild.

.

Men en fin filmtrailer i alla ära, det är glimtarna av en annan värld och recensenternas jämförelser med Where the Wild Things Are som får mig på att bli riktigt sugen på att se den här filmen. Den handlar om Hushpuppy, en sex år gammal flicka som bor med sin pappa i ”the Bathtub”, ett deltaområde vid världens ände. Världen som byggs upp kan du skymta lite extra på den skickligt utformade hemsidan, Welcome to the Bathtub.

Den stora frågan är, kommer den att gå upp på bio i Sverige? (För till skillnad från Wes Anderson har inte regissören Benh Zeitlin samma indiecred eller samma mängd hängivna fans.) Allt som vinner priser i Cannes får inte se ljuset (biomörkret) i Skandinaviens biografer men Beasts of the Southern Wild verkar ha fått följa med hem i inköpspåsen med premiär 4 januari 2013. (Lång väntetid säger du? Bara 207 dagar säger jag.)

Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: