Skip to content

BoB – seminarieprogram

1 juni, 2012

Det kan tyckas avlägset, men faktum är att det är knappt fyra månader kvar till Bokmässan med stort B. Och för ett par dagar sedan släpptes seminarieprogrammet, vilket alltid är en fröjd att bläddra igenom och sätta små kryss vid alla man vill gå på. Förra året gick jag inte på ett enda seminarium pga fullt ös i montern/montrarna jag jobbade i. I år tänker jag (hoppas jag) gå på desto fler.

Utbudet på ungdomssidan är bra, många kända ansikten figurerar i beskrivningstexterna. Författaren Mats Wahl kommer att diskutera hur ungdomars intresse för att läsa kan stärkas, Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo kommer att prata om vardagsproblem i ungdomsböcker tillsammans med moderatorn Cecilia Nilsson (förläggare på Rabén & Sjögren) och Cannie Möller och Finn Zetterberg kommer att ta upp magisk realism, vilken är den genre deras egna böcker kretsar kring. Ett seminarium som står ut är det som kallas ”Erotik för unga” med Åsa Anderberg Strollo, Jenny Jägerfeld och min personliga favorit Sara Ohlsson. De kommer att diskutera ämnet med utgångspunkt i Het, en samling erotiska noveller skrivna av ungdomsboksförfattare (för ungdomar då såklart) som ges ut på Gilla Böcker i höst. Jenny Jägerfeld dyker också upp i ett seminarium tillsammans med Jenny Valentine (Hitta Violet Park), för att prata om hur man hanterar balansgången mellan humor och allvar i berättelser som handlar om trasiga familjer. Ett annat seminarium som verkar omåttligt spännande är det om ”Bilderbokens poetik – kan den formuleras?”, där bland annat norska bilderboksförfattaren Gro Dahle kommer att medverka. (Om du har dålig koll på Gro, klicka gärna iväg till ett av våra tidigare inlägg för ett mer ingående smakprov.)

Jag skulle förmodligen kunna fortsätta ett par spaltmeter till, finns ju så mycket som verkar intressant, men jag överlåter det till er att bläddra igenom och sätta era egna kryss. Mycket nöje!

Och vi ses på Park (typ snart)! (Eller på parkeringsfesten …)

Sofia

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: