Hoppa till innehåll

Hej Christin Ljungqvist!

29 maj, 2012

Hej! Vem är du?

Jag heter Christin Ljungqvist och är författare till spökboken Kaninhjärta.

Beskriv dig själv med tre ord:

Bara tre? Okej. Intuitiv, impulsiv och skrattig.

Vilka tre ord skulle din bästa vän beskriva dig med?

Fräknig, farlig och glad.

Du debuterar i vår med boken Kaninhjärta som ges ut på Gilla Böcker. Vad inspirerade dig att skriva den?

Döden. Hahaha … jo, så är det faktiskt. Döden, och livet, och vad som måste, måste finnas däremellan. Sedan bidrog min mormors död till att jag började undra mer ordentligt. Hon dog när jag var fjorton år, och det var då jag började skriva på allvar.

Hur såg ditt liv ut innan du började skriva Kaninhjärta?

Ungefär som det har gjort i tre år; jag bodde, och bor, med min fästman och våra katter i en älsklig lägenhet i Kungsladugård, jag jobbade, och jobbar, i butik som försäljare, jag träffade, och träffar, min familj ganska ofta och jag längtade, och längtar än, för längtans skull, liksom in i fantasin, eller tillbaka till sommarloven.

Hur ser ditt liv ut nu, när din bebis (ja, Kaninhjärta alltså) är tryckt och klar och finns ute i handeln för allmän beskådan och försäljning?

Det var för en månad sedan som Kaninhjärta släpptes, och sedan dess har det varit fantastiska recensioner, värmande kommentarer på min blogg, lite omnämnande i P1 Kulturnytt, en intervju i Norra Halland, och jag har dessutom min första signering inbokad i juli. Utöver detta lägger jag min tid på bok två och mitt och Kristoffers stundande bröllop i september.

Vilken är din bästa bok (alla kategorier!)?

Den hemliga historien av Donna Tartt. Det var en omvälvande, förändrande läsning för mig, jag hittade mitt sätt att skriva med hennes hjälp och jag insåg viktiga, viktiga saker. Det är en bok jag läser om titt som tätt, just för känslans skull, och den är lika bra varje gång. Otrolig.

Och till sist vill vi förstås veta vilka böcker som står högst upp på din sommarläsningslista!

Jag är en kräsen läsare, tyvärr, och har en hög med böcker jag borde ta tag i. Just nu läser jag Amanda Hellbergs Jag väntar under mossan och gillar mycket, den har jag snart och snabbt klämt! Grym inspiration. Jag läser också Jonathan Strange & Mr Norell av Susanna Clarke, inte lika snar och snabb läsning där, inte. Och en bok jag verkligen ser fram emot är Simona Ahrnstedts Betvingade – det kallar jag lustfylld läsning! Annars går jag och väntar på nästa bok av Tana French … 

Tack Christin! Hoppas att du får en riktigt härlig sommar och vi ser förstås redan fram emot din nästa bok!

Sofia

Foto: Ola Kjelbye

One Comment leave one →
  1. 29 maj, 2012 11:44 f m

    Härligt! :-) Kaninhjärta håller mig i ett rätt hårt grepp om kvällarna just nu…Fantastiskt och jag kommer på mig själv med att ”spara” på sidorna för att den inte ska ta slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: