Skip to content

LitteraLund Festival 2012

12 april, 2012

Nästa vecka, 16-21 april, är det dags för en ny omgång av LitteraLund. Det finns program för konferensdeltagare, skolprogram och, viktigast av allt, helt öppna program för barn och ungdom.

Programmet för barn är nog det mest omfattande och för de som inte har en egen telning rekommenderar jag ett lån av barn i lämplig ålder så att ni kan gå på releasefesten för Mårten Melins nya bok i serien om Monsterskolan (mingel med monstersnacks, vem kan motstå?). Det finns också en Mangaverkstad och programmet anger bara 9+ i målgrupp, så jag tänker att man kan komma undan med en rätt respektabel ålder. Speciellt om man är beredd att peka på random unge när arrangörerna frågar vem man kommit dit med.

På ungdomssidan har jag redan bokat in den norska filmen Ligg med mig som visas på Kino och som handlar om 15-åriga Alma som är lite för frispråkig för den lilla norska byn hon bor i. Wickmanska caféet har ett rejält utbud av workshops och öppna scener, allt från bokcafé till låtskrivande. Där kan du också träffa författaren Eva Susso eller delta i ComUngs skrivarworkshop.

Missa inte heller LitteraLunds egen omslagstävling; från kl 15 på fredagen kan du titta på bidragen till festivalens skrivartävling (tema: dagen då jag blev galen), välja en text och sedan fram till kl 20 försöka fota dig fram till det perfekta omslaget.

Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: