Skip to content

Starters – facebookspel, e-böcker och en kärlekstriangel

11 mars, 2012

Random House kallar Starters för en futuristisk thriller, men jag måste säga att berättelsen klingar väldigt dystopiskt i mina öron. I första boken (för det ska bli två, och den sista boken heter passande nog Enders) får vi träffa 16-åriga Callie som lever i en värld där en ”genocide spore” (nej, försök inte ens översätta det på ett trovärdigt sätt till svenska, folkmordssporen? Jag tror inte det.) har tagit kål på alla som inte är riktigt unga eller riktigt gamla. Boken släpps i mars, och de som har läst den har älskat den (jämförelser med Hunger Games verkar vara svåra att undvika). Men grundhistorien verkar väldigt spännande; alla mellan 20 och 60 har dött på grund av ett sporkrig (nej, det lät inte heller bra på svenska) och allt Callie försöker göra är att överleva och skydda sin lillebror. När hon får ett erbjudande om att låna ut sin kropp till seniorer (kallade enders) som vill återuppleva sin ungdom tackar hon ja, hon behöver pengarna. Men något går fel i processen, och när hon vaknar upp i en stor lyxvilla är hon fortfarande sig själv. Men senioren som hyr hennes kropp är insyltad i så mycket mer än vilt festande, och snart finns inga utvägar kvar.

Random House tror stenhårt på den här boken, och har satsat på en specialhemsida, tre stycken fristående e-böcker och ett spel på Facebook. Jag tycker om tanken på att få massor av extramaterial, speciellt om det visar sig vara en värld som det är lätt att bli kär i. Och jag måste säga att om allt annat håller lika hög klass som boktrailern så ser det lovande ut.

Författaren, Lissa Price, är egentligen filmförfattare, så jag gissar att rättigheterna till den här boken snart är sålda till Hollywood. Sen, och jag vet inte om det här är ett plus med tanke på lite för många ”insert random name here”-team som redan finns, är det tydligen upplagt för en kärlekstriangel…

Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: