Skip to content

Bologna Children’s Book Fair

1 mars, 2012

Så kom mars, och förde med sig ljumma vindar, lite solsken och mycket regn. Tänk om man kunde rest bort istället. Kanske till Bologna?

För i mars händer det mer spännande saker än vårens ankomst; Bologna Children’s Book Fair går nämligen av stapeln. Där kommer de senaste trenderna inom barn- och ungdomsböcker avhandlas, rättigheter kommer att köpa och säljas och förläggare, agenter och redaktörer kommer att nätverka (och dricka vin, jag vill också dricka vin i Bologna, tyvärr dricker jag påste i Lund).

Det är inte bara under mässan rättigheter köps och säljs, utan även i förväg. Just nu förhandlas det om böcker från höger och vänster, till exempel har rättigheterna till Amy Tinteras YA-bok Reboot, som är första delen i en serie, köpts av HarperTeen. Filmrättigherna plockades upp direkt av Fox 2000, något som bådar gott för Tintera inför mässan.

Förra året var e-rättigheter en het potatis, och flera förläggare noterade att dystopitrenden var i avtagande och böcker för barn i bokslukaråldern var på frammarsch.

Jag är nyfiken på att följa uppdateringarna från mässan på Publishers Weekly och på Svensk Bokhandel. Ännu mer nyfiken är jag på att se vilka nya böcker som köps in till Sverige och vilka trender vi får se under 2012 och 2013.

Malin

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 1 mars, 2012 4:45 e m

  Och sen kan man åka vidare till New York och gå på NYC Teen Author Festival. Drömmar…

  • 1 mars, 2012 5:09 e m

   Den drömmen vill jag också drömma! Låter som bästa drömmen faktiskt.

   /Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: