Skip to content

Inkpop och det kreativa skrivandet

29 februari, 2012

För någon månad sedan skrev jag om Figment, en sida speciellt riktad till unga där man kan skriva egna berättelser, få feedback och interagera med andra som skriver. Jag efterlyste något liknande med samma ungdomsfokus i Sverige (även om vi har Kapitel 1 här är deras fokus bredare) men snubblade istället över en amerikansk sida till, Inkpop.

Inkpop är ett experiment från HarperCollins sida. Den har ett användargenererat innehåll, är interaktiv med drag av olika sociala medietjänster och, viktigast av allt, den har en publiceringsfunktion. I tillägg erbjuder den de fem topplistade verken i kategorierna skönlitteratur, noveller och poesi feedback från redaktörer och förläggare varje månad. Faller texterna dem i smaken kan det bli tal om utgivning.

Nu säljs Inkpop till Figment, vilket jag tror kan bli spännande, för Figments sida är ett strå vassare. Den har mer närvaro från administratörerna och fler levande inslag, till exempel tävlingar och blogguppdateringar. Jag hoppas att Figment trots sammanslagningen behåller den redaktionella granskningen, eftersom det är ett härligt initiativ för de som verkligen vill satsa på sitt skrivande. Jag hoppas också att de satsar vidare på löftena som Inkpop kom med när de startade, att införliva bildmaterial, foto och video i sitt koncept. Det hade kunnat bli riktigt spännande, speciellt nu när e-böcker med extramaterial och specialinslag börjar bli vanligare i den traditionella utgivningen.

Någon av er som prövat Figment, Inkpop eller Kapitel 1? Är det givande om man tycker om att skriva?

Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: