Skip to content

Dags för helg – Laga mat med Katniss eller följ spåren efter en seriemördare

24 februari, 2012

Vad gör du i helgen?

Vad sägs om att laga mat som Katniss, eller ta dig in i en seriemördares huvud? Det är inte Dexter jag tänker på, utan nya I Hunt Killers av Barry Lyga. Den handlar om sjuttonåriga Jazz vars pappa är en av USAs mest notoriska seriemördare. Nu har han hamnat i fängelse, och Jazz försöker desperat vara någon annan än sin fars son och fly från ondskan han är rädd finns inom honom. Men inget är någonsin enkelt och när en ny seriemördare börjar härja i staden han bor hjälper han polisen att förstå hur en seriemördare tänker, och var han kan tänkas slå till härnäst.

Är seriemördare inte din grej så kanske du är mer sugen på att läsa The Unofficial Hunger Games Cookbook? 150 recept inspirerade av böckerna, med allt från Katniss favoritgryta till Peetas brödrecept (författaren smög in ett recept på bananbröd, till många fans förtvivlan, helt fel ju!). Det ska vara mycket rustika maträtter, och jag kan lugna alla som undrar var man får tag på vildhund i Sverige att det har bytts ut mot kyckling i recepten.

Malin

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. 24 mars, 2012 3:46 e m

    Åh gud vad kul att det finns en Hungerspelen-kokbok! Helt ärligt så gjorde trilogin mig verkligen hungrig under läsningen p.g.a. all beskrivning av de olika maträtterna Katniss provar ^^ Hade varit roligt att försöka laga dem själv också.

Trackbacks

  1. Hungerspelen – Bokcafé i Lund « Unga böcker
  2. Litterär mat – butter beer, cauldron cakes och turkish delight « Unga böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: