Skip to content

Be our Valentine?

14 februari, 2012

I dag är det alla hjärtans dag. Det märks på statusuppdateringarna på Facebook, det märks i Svenska Dagbladet som har en kärleksquiz och det märks i butikernas skyltfönster. En rosaröd explosion av kommersialism skulle vissa hävda, vi säger inte emot, men köper kanske ett gulligt kort med en nalle på (i smyg).

Men som vi alla vet är ju ingen högtidsdag komplett utan litteratur! Så i dag vill vi tipsa er om en (kärleksfull?) bok som passar bra till dagens tema (eller när som helst, läsande bör ju högtidhållas 365 dagar om året).

Prom & Prejudice av Elizabeth Eulberg. Titeln säger väl egentligen allt; det är en modern YA uppdatering av Austens klassiska Pride and Prejudice. (Har ni, mot förmodan, inte lust att läsa i kväll rekommenderar vi er att titta på BBC:s version av denna pärla.)

I alla fall, Prom & Prejudice följer originalintrigen men är förlagd till en snobbig internatskola. Lizzie Bennett (pfft, hitta på egna namn, varför då undrar vi?) är där tack vare ett stipendium, och hon vill helst slippa alla andra elever, som inte direkt gör livet lätt för henne. Den enda hon bryr sig om är sin rumskompis Jane, och när hon blir kär i Charles Bingley har Lizzie inget annat val än att hjälpa henne, trots att det gör att hon måste se bra mycket mer av Bingleys bästa vän Will Darcy än vad hon egentligen vill.

Recensionerna bådar gott, och vi håller tummarna för bitska repliker och många TIA-moments.

<3

Sofia och Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: