Skip to content

Collings Förlag

31 januari, 2012

Snubblade nyss över nystartade Collings Förlag, som drivs av Niklas Collings och är beläget i Malmö (yay, fler förlag till Skåne!). Och anledningen till mitt intresse är förstås förlagets intention att ge ut ungdomsböcker, vid sidan av skönlitteratur, noveller, deckare och facklitteratur.

”Med våra böcker vill vi beröra, inspirera, väcka nyfikenhet och lämna ett bestående avtryck, dessutom tänker vi röra om en smula i Sveriges förlagsvärld. Vi tror på ett nära samarbete med våra författare och en rättvis fördelning av intäkter. Och vi är övertygade om att e-boken kommer att vara en viktig del av vår framtida utgivning.”

Nu i vår ger de ut novellen ”Alter Ego” och i augusti kommer en ungdomsroman med ”klassikervarning”, båda skrivna av författaren Adam Hansson, som sedan ett par år tillbaka bor på en båt i Medelhavet (ja, jag är officiellt avundsjuk). Jag gillar upplägget och förlagets föresats att uppmärksamma verket bland annat genom en egen webbplats, något som potentiellt kan vara mycket intressant för den som faller för boken. Ska bli kul att se hur det går för Collings framöver och hur de har tänkt att röra om i förlagsgrytan …

Sofia

4 kommentarer leave one →
  1. 31 januari, 2012 1:43 e m

    Tack för att du hittat oss och vad kul att vi kunde kittla din nyfikenhet. Vi lovar att även hålla koll på din blogg framöver. Länkade till din blogg via ett inlägg på Collings Förlags facebooksida.

  2. 1 februari, 2012 6:31 e m

    Ja det låter ju mycket lovande! :)

Trackbacks

  1. Säg hej till Sara Ransmark! » » Collings FörlagCollings Förlag
  2. Alter ego + Den nya Isabel « Unga böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: