Skip to content

Sucker Literary Magazine #1

26 januari, 2012

I somras uppmärksammade vi det webbaserade Sucker Literary Magazine, vars första nummer hade för avsikt att komma ut i januari 2012. Grundaren Hannah Goodmans intention var att skapa ett magasin innehållande noveller skrivna av nya talangfulla författare för målgruppen unga vuxna. Nu har det alltså blivit realitet. I det första numret presenteras tretton noveller skrivna av tolv författare, vilka har sållats ut från mer än tvåhundra insända bidrag. Magasinet, som alltså enbart finns att tillgå på Internet, har en nollbudget och är utformat helt på volontärbasis.

Jag har inte hunnit läsa alla noveller än men hittills gillar jag vad jag ser. Det är ungt, det är fest, det är känslor och ambivalens. Allra mest tycker jag om The Festering av Aida Zilelia, mest på grund av inledningen (jag är en sucker för fenomenala novellinledningar, sådana som kastar om och vänder upp och ner på världsbilder och tankar, som fångar och fänglsar).

”I sent my boyfriend Jeff’s best friend, Michael, this poem:
I don’t know if I told you that I love you.
I do.”

Tror att det är lättast att ni själva läser forsättningen. Den, och resten av novellerna, hittar du här.

Sucker Literary Magazine är en fantastisk idé. Att ge opublicerade författardrömmande individer chansen att publiceras vid sidan av andra lika gröna men lovande skribenter. Och särskilt om det sker med en tydlig inriktning mot unga vuxna. För visst vore det ett fint initiativ även på den svenska marknaden? Och eftersom det här är en typ av litteratur och målgrupp som ligger oss varmt om hjärtat och som vi vill ska växa, synas och älskas av ännu fler, skulle vi på Unga böcker vilja genomföra ett liknande projekt. Vad tror ni om det? Skulle ni vara intresserade av att skriva? Och, i förlängningen, att läsa?

Sofia

Annonser
One Comment leave one →
  1. 27 januari, 2012 12:19 e m

    Bra tips! Ska läsa detta så fort jag har lite tid över (har hittills läst inledningen och det verkar mycket lovande). Jag i alla fall skulle vara intresserad av att skriva till ett liknande projekt. Och av att läsa det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: