Skip to content

Tour de Force – Whip It på riktigt

9 januari, 2012

I augusti förra året skrev jag om Whip It, av Shauna Cross. Det är en härlig bok, som handlar om Bliss Cavender, fast i den lilla (lilla) staden Bodeen, Texas, och som bara längtar bort. Lösningen är inte en pojke (även om det dyker upp en basspelande sådan också), utan roller derby.

Boken har även blivit film, med underbara Ellen Page som Bliss och Drew Barrymore som regissör (och skådespelare). Oavsett vilken version du blir mest sugen på kan jag varmt rekommendera bägge.

Men det är ju inte det inlägget ska handla om, utan snarare om det faktum att roller derby faktiskt har tagit sig till Sverige (och tagit Sverige med storm). I den första världscupen som gick av stapeln i december förra året i Toronto så placerade sig Sverige på sjätte plats (yeay!). Det finns flera olika lag, bland annat Malmös Crime City Rollers, Gothenburg Roller Derby (the West Coast Bombshells) och Stockholm Roller Derby.

Den 11 februari kommer Crime City Rollers att möta både Göteborg och Paris Rollergirls i Baltiska Hallen i Malmö. Är du i närheten så tycker jag att du ska slå till direkt, för hur kul det än är att läsa om roller derby så är det cirka 100 gånger roligare att titta på. (Och faktiskt ännu lite roligare att spela, om än otroligt mycket tyngre än att sitta i soffan med en kopp te och läsa Whip It.)

Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: