Skip to content

Booked!

16 december, 2011

Känner ni till Booked? Om inte – dags att undersöka!

Booked startade i höstas på initiativ av fem eldsjälar från reklam- och PR-branschen. Projektet går ut på att läsare registrerar sig på hemsidan och därmed får ta del av erbjudanden om läsexemplar, eller snarare recensionsexemplar. De 50 första som anmäler sitt intresse för en viss bok får den vackert hemlevererad och därefter är det bara att slå sig ner i favoritfåtöljen och börja läsa. Poängen är nämligen att man genom att ta emot gratisboken åtar sig att vid minst två tillfällen, under ungefär en månads tid, nämna boken på sin blogg, Facebook eller Twitter. Om man vill finns det även möjlighet att delta i diskussioner på Bookeds forum liksom att ställa frågor till författaren.

Jag tror på den här idén, inte minst tack vare den undersökning Booked gjort kring människors läsvanor. Där framkom nämligen att kulturredaktionernas tidningsrecensioner inte är av någon större vikt för läsare under 29 år, vilka i stället förlitar sig på rekommendationer från vänner och bekanta. Dessutom är det här en chans för okända titlar och författare att synas. DIK forum har i senaste numret publicerat en artikel om Booked, där det bland annat står att en svensk facebookanvändare i snitt har 150 vänner men att Booked-medlemmarna vanligtvis har ännu fler. Om då 50 personer nyttjar mun-till-mun-metoden om en bok i så stora nätverk … Smart, inte sant?

Gilla Böckers Mirakel var i höstas en av de böcker som Booked-medlemmarna fick slåss om. Jag har själv läst den och gillade mycket. Det är ingen svår sak, men den har stort underhållningsvärde och känns aktuell med sitt tjej-från-ingenstans-upptäcks-av-Idol-och-blir-superstjärna. Bra julklapp till alla tonårstjejer som kommer att sakna Idol nu när programmet tar paus/lägger ner eller hur det nu var … Nästa bok som Bookeds användare har chans att ta del av kommer från Lind & Co. Så, in och registrera er!

Sofia

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: