Skip to content

Läsningens tjusning under julhelgen

7 december, 2011

Sedan jag var ganska liten har jag fått böcker varje jul. I tillägg har jag dessutom fått ligga helt i fred och läsa böckerna, vilket kan vara snäppet bättre. Men sedan passerade jag en magisk gräns där min omgivning inte valde helt rätt böcker längre, och där jag dessutom var tvungen att hjälpa till under julen. Och sen flyttade jag hemifrån med det påföljande kaos med resor, semesterdagar, extrajobb och tentaplugg som julen innebär för de flesta. Och ingen köper böcker till mig längre. (Ok, det är en lögn, jag får böcker hela tiden, men det passade inte in berättelsemässigt).

Så i år tog jag saken i egna händer och har under hösten fyllt i en egen önskelista för min julläsning. Eftersom jag inte hade råd med de 17 titlarna jag helst ville ha fick jag krympa listan lite. Till slut blev det fem böcker som anlände i ett litet lyckopaket i går. Geek Girl, The Geek Girl’s Guide to Cheerleading, Crave, Salome och Fire. Några av dem har jag skrivit om på bloggen, de andra har jag lystet nosat upp på bloggar eller haft på önskelistan ett tag.

Tekniskt sett får jag inte läsa dem än (de är ju julklappar!) men det kanske har hänt att jag råkat bläddra lite i en eller två.

Hur ser er läsning ut runt jul? Har ni tid att läsa mer eller slukar julkaoset upp er? Och brukar ni också köpa julklappar till er själva? (Snälla, säg ja, så känner jag mig lite mindre fånig.)

Malin

10 kommentarer leave one →
 1. Jenny permalink
  7 december, 2011 11:44 f m

  Jag kan hjälpa dig att hålla tassarna borta från böckerna – jag kan ta med mig en till en annan kontinent fram till julafton ;)

 2. 7 december, 2011 12:20 e m

  åh, jag läste salome härom veckan och jag tyckte att den var fantastisk. haha, jag brukar faktiskt önska mig böcker – med ISBN-nummer och allt (för att få rätt version på omslaget) … jag är inte säker på hur kul min familj tycker det är att köpa de där böckerna dock, det lämnar ju inte så mycket utrymme för att vara spontan.

  • 7 december, 2011 12:24 e m

   Spontanitet är överskattat! :) Men smart med ISBN-nummer, annars vet man ju aldrig riktigt vad som kan dyka om utgåvemässigt (hur många serier har man inte blandade inbunden, pocket, brittiska och amerikanska omslag?).

   /Malin

 3. 7 december, 2011 12:37 e m

  Jag har tur i år! Vi firar jul hos syster (som bara bor två mil bort) så jag slipper det värsta julstöket och kan spendera det största delen av jullovet hemma.Dessutom slipper jag ha en hemtenta över jullovet och har inga extrajobbstimmar förrns den 12 januari. Vi har dock besök av min sambos bror, men jag kan ju alltid skicka iväg dem på något äventyr. ;) Jag har dessutom en hög med böcker hemma som är olästa och bara ligger och väntar på att jullovet börjar den 19 December!! =) Behöver jag säga att jag längtar!?

 4. 7 december, 2011 1:12 e m

  Vi firar så lite jul vi bara kan så när jag fixat Jansson åt pappa hoppas jag kunna dra mig tillbaka med min bokhög. Jag har inte så explicit kallat dem julklappar, men jag kan göra det om du vill! :) ”Flat-out love”, ””Jane”, ”Saving June” och ”Hål i huvudet” är några ur högen.

  Hoppas att fältstudien är så pass klar till jul att jag får mycket lästid.

  Hur ser du på att önska sig presentkort förresten? Jag föredrar ju att köpa mina böcker själv, men medel att göra det för uppskattas alltid…

  • 7 december, 2011 1:38 e m

   Jag har alltid tyckt att presentkort är den ultimata julklappen (eller födelsedagspresenten för den sakens skull ^^). Det finns få tillfällen då man hittar, eller mottar, den perfekta presenten. Tyvärr verkar inte resten av världen hålla med mig, utan kallar det ”fantasilöst”. Humbug. Insiktsfullt säger jag :).

   /Malin

 5. Jenny permalink
  8 december, 2011 2:01 e m

  Jag köpte ett bokpaket för 10 dagar sedan, dum som jag är så läste jag alla böckerna i det istället för min kurslitteratur så nu blir det lite snålt med läsning innan den 26e när jag skickat in mitt paper. Men jag har önskat mig böcker i julklapp ändå eftersom att jag hoppas kunna läsa i mellandagarna istället, och ännu mer efter nyår när skolan är slut :)

 6. 10 december, 2011 9:28 f m

  Jag leker att jag är ett barn och skriver en noggrann önskelista till min mamma så att jag får rätt böcker och rätt omslag :P:P

  Jag skulle också kunnat köpa julklappar till mig själv men då jag kommer vara i stockholm under julen så vet jag att det skulle vara dumt, kan omöjligt få hem alla böcker sen :P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: