Skip to content

Barn och e-böcker

1 december, 2011

Det här med e-böcker. Detta ständiga samtalsämne som vi närmast tvångsmatas med – och ändå har ingen e-boksboom inträffat där vi som i en plötslig uppenbarelse (man kan ha hundratals böcker med sig var man än går!) vallfärdat till närmaste teknikmecka.

Men kanske är det generationen efter min som kommer att omfamna och välkomna denna typ av läsning. Små barn av i dag som växer upp med tekniken tätt, tätt inpå. Som är en del av den, som kan behärska enkla datorspel redan vid två års ålder; just därför att tekniken alltid varit ett närvarande element i deras liv. För dessa barn kan läsplattorna bli högst betydelsefulla. Barnen kan då ”läsa” böcker med interaktiva funktioner, där man bl a kan måla och gräva fram saker i de befintliga illustrationerna, samt har en röst som läser texten högt. Resultatet blir ungefär bok-spel-film – allt i ett. Och tänk vad smidigt att ha med på resan, i bilen, i affären och en rad andra ställen där man hemskt gärna vill att barnen ska vara tysta och snälla.

Och det finns verkligen många jättefina e-barnböcker. De flesta på den amerikanska marknaden såklart, men har man en iPad är det bara att langa in på AppStore och ladda ner t ex min favorit, The Heart and the Bottle, uppläst av Helena Bonham Carter. Spana in trailern här!

Sofia

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 1 december, 2011 4:36 e m

  Åh jösses, även om jag inte alls stödjer e-böcker verkar det här helt underbart. Himla mysigt, och Helena Bonham Carter är en perfekt sagoberättare!

 2. 1 december, 2011 6:34 e m

  Asså jag skulle inte vilja ”läsa” en bok på det sättet… Det förstör känslan tycker jag, men det är säkert jättebra för mindre barn!

 3. 1 december, 2011 9:16 e m

  Jag är inte heller något fan av e-böcker och jag tror att vi är många bokälskande läsare som fortfarande uppskattar den fysiska boken på tok för mycket för att övergå till tekniska varianter inom någon överskådlig framtid. Men för barn, ja! Och den här boken är ju verkligen bedårande. :)
  /Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: