Skip to content

Måndagstips – A November to remember

31 oktober, 2011

Det är dags för en ny vecka, och vad kan passa bättre än lite glädjande boktips för att göra måndagen lite mindre grå? (Ärlig talat, den här dimman som sänkt sig över Lund är varken rolig eller mysig längre, det räcker nu. Jag misstänker att böcker och nya världar är ett måste för att klara november.)

Penguin har tipsat om fem av deras nyutgivna böcker i november (A november to remember…) och ger oss möjlighet att läsa de första kapitlena i varje bok. Vi bjuds på anti-mobbningspropaganda i 50 Cents Playground, vikinginspirerat krigardrama i Brotherband och en flashback till 90-talets internetfria vardag i The future of us där Facebook helt plötsligt dyker upp och visar Emma och Josh deras framtid. Dystopierna finns också såklart (vad vore hösten 2011 utan dystopier?) och vi får återse Cassia i Crossed (fortsättningen på Matched) där hon följer kärleken till de Yttre Provinserna och träffa helt ny karaktärer i debuten Legend där Nordamerika för ett konstant krig mot kolonierna, på bekostnad av sina medborgares liv och frihet.

Efter genomläsning måste jag säga att min favorit är Legend, så jag ger er en liten boktrailer för den också (även om voice over-rösterna är dödligt fåniga). Och frågan jag funderar på, och kommer följa med spänning, hur kommer läsarna ta emot Playground? Modelland av Tyra Banks föll ju långt ifrån alla i smaken

Malin

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: