Skip to content

“Never tell me the odds”

26 oktober, 2011

Publishers Weekly kom precis upp i 200 000 följare på Twitter, och de firade det med att låta den senaste följaren, Eileen Gardner, gästblogga hos dem. Det är ganska stort med tanke på den omfattande läskrets de har. Spännande nog blev det en författare in spe, en YA-författare dessutom:

I write books about aliens for teenagers.

Det jag vill tipsa om är hennes blogg, där hon skriver om skrivandet och om kampen att bli utgiven. Hon började skriva av kärlek, och det var först när hennes första bok var avslutad som hon insåg att det är ett helt nytt jobb att försöka få den utgiven (eller som utgivningskedjan ser ut i USA, få en agent). Och det är ju så, att få en bok utgiven är en högoddsare, och när man mest läser de böcker som tagit sig igenom nålsögat är det intressant att se den andra sidan, de som fortfarande jobbar på att bli lästa.

And on the days when rejections fill my inbox and the magic is hard to find, I take a deep breath and call to mind the words of that great philosopher and statesman, Han Solo, who I think said it best, “Never tell me the odds.”

Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: