Skip to content

Skolstart, bokträff och tv-serier

29 augusti, 2011

Den här veckan har Unga böcker skolstart. Vi behöver inte längre ha omslagspapper på våra skolböcker, istället betalar vi hutlösa priser för dem. Trots det finns det en bra sak med att beställa kurslitteratur på nätet; allt annat man beställer samtidigt känns nästan gratis, så det är lätt att låta lite andra böcker följa med i beställningen. Skolstart signalerar också officiell höst (oavsett vad SMHI säger). Det bästa med hösten kan vara alla nya böcker som kan avnjutas i sällskap av levande ljus och och stora koppar med varm valfri dryck.

Men innan skolan drog igång var vi tvungna att underhålla oss på något sätt, eller hur? Så vi har sett serier! Vi skrev om Awkward förra veckan, och efter det gick vi vidare i vår jakt på YA-serier. Valet föll på Teen Wolf. Det var inte lyckat, mer likt en katastrofal tågolycka. Enda behållningen man kan ha av Teen Wolf skulle vara att läsa Forever Young Adult sammanfattningar av serien, som med hjälp av streckgubbar och kreativt tolkande är mycket underhållande. Efter ett enda avsnitt av Teen Wolf (mer klarade vi inte) såg vi The Nine Lives of Chloe King, och den tyckte vi så mycket om att hela första säsongen avverkade på några dagar (även här kan du njuta av en sarkastisk och uttömmande analys av varje avsnitt från Forever YA). Och igår började vi se The Lying Game (verkar lovande!). Så vad har The Lying Game och The Nine Lives of Chloe King gemensamt? De är bägge böcker från början, och böcker, det tycker vi om. Det innebär alltså att de tre första böckerna i Chloe King och den första boken i The Lying Game är beställda. Och så fort de är utlästa kommer vi dela med oss av upplevelsen! Har någon av er läst böckerna, sett serierna? Vad tyckte ni?

Till sist, ni har väl inte glömt att det är Inför Bokmässan-träff på Debaser i Malmö kl 18 imorgon? Det blir snack om böcker, seminarier, mässtips och till slut ännu mer böcker (det är bara en gissning visserligen, men en hyfsat kvalificerad sådan). Vi ses där!

Sofia och Malin

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. 29 augusti, 2011 12:12 e m

    Eftersom förra serietipset var så lyckat tror jag bestämt att jag måste kolla in the nine lives of chloe king också! :)

    • 29 augusti, 2011 12:34 e m

      Gör det! Säsongsavslutningen måste diskuteras, helt klart :-) /Malin

Trackbacks

  1. Day 18 – A book that disappointed you « Unga böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: