Skip to content

Torsdagstips – När föräldratryggheten försvinner

25 augusti, 2011

……………………………………..

Igår fick jag ett tips på twitter att läsa ”Can teen fiction explain mental illness to my daughter?”. Artikelförfattaren är gravid, och bipolär, och hon undrar hur hon ska förklara det på bästa sätt för sin dotter när hon blir äldre. Artikeln är väldigt läsvärd, och den har en del fantastiska lästips, realistiska och fantasyinspirerade, t ex The Illustrated Mum eller Castle of Shadows. Framförallt har den en väldigt läsvärd kommentarsektion (och så är verkligen inte alltid fallet med kommentarer); det finns de som varit i samma situation som kände att böckerna gav dem en trygghet och de som tycker att det värsta som finns om du växer upp med en förälder som är psykiskt sjuk är att läsa om andra barn i samma situation.

Själv tror jag att det är viktigt att de böckerna finns. Dels för att man får reda på att man inte är ensam men också för att de skapar förståelse. Ingen människa är bara yta, utan det ligger alltid så otroligt mycket under och kokar.

Böckerna i artikeln är engelska, men jag vill också tipsa om två jättebra svenska böcker om samma ämne, Åsa Anderberg Strollos bok Bryta om (fantastisk recension av den på Bokhora) och Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld.

Malin

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: